CE CAUZEAZA CONDENSAREA PE GEAMURI

Inainte de a explora ce cauzează formarea condensului în casa dumneavoastra, trebuie să învățăm știința din spatele fenomenului.

Condensarea se formează în unul din cele două moduri:

  • Când nivelurile de umiditate din cameră sunt prea mari;
  • Când suprafețele reci sunt expuse la aer cald sau cald.

Nu este de mirare de ce condensul tinde să apară în unele zone, cum ar fi baia, in încăperile umede apare mai des decât în ​​altele. Dușul, gătitul și spălarea hainelor sunt toate activități care necesită utilizarea apei.

În aceste cazuri particulare, condensul se formează în principal din cauza nivelurilor ridicate de umiditate.

Dar ce zici de toate celelalte zone din casa ta? Ce cauzează condensarea acolo? Poate fi din cauza aspectului casei dvs. , a cantității de mobilier și a amenajării acestuia, precum și a locației și stării ferestrelor dvs.

Există câteva alte cauze posibile pentru apariția condensului acasă.

Unele dintre ele includ:

  • Etanșări de izolație deteriorate ale ferestrelor;
  • Ferestre curente;
  • Ventilație slabă în cameră;
  • Daune structurale aduse casei sau ferestrelor;
  • Eroare umana.

Ultimul punct se referă atunci când cineva creează neintenționat un dezechilibru în temperatura dintre zone. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când numai una sau mai multe camere sunt încălzite pentru a economisi energie.

Unii ar putea experimenta condensul care se formează pe ferestre doar peste noapte, când diferența de temperatură este la vârf. Aerul fierbinte și umed din cameră se ciocnește cu suprafețele reci, precum ferestrele, și determină condensarea umezelii pe colțurile geamului.

CUM SA SCAPI DE CONDENS

Având în vedere numeroasele și diverse cauze ale condensului, este destul de logic ca remedierea condensului să se bazeze pe încălzirea și ventilația adecvată. Cu toate acestea, nu este atât de simplu pe cât pare.

Trebuie să identificați motivul specific pentru care se formează condens pe ferestrele casei dumneavoastra.

Acest lucru poate necesita câteva zile de observare și încercarea unor lucruri de pe lista noastră de tactici.

Mulți oameni încearcă să găsească soluții ușoare și ieftine la condens, deoarece de obicei este considerat mai degrabă o problemă mica decât o problemă serioasă.

Cu toate acestea, condensul poate fi un bun indicator și un simptom al deteriorării structurale severe.

Având în vedere acest lucru, iată câteva dintre soluțiile noastre pe termen lung pentru a preveni condensarea. Efectuați o inspecție amănunțită a sistemului de încălzire și a izolației ferestrelor

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faceți este să examinați sistemul de încălzire și izolația casei dvs.

Există adesea o problemă cu centrala sau conductele, ceea ce duce la creșterea nivelului de umiditate în pereți. Acest lucru poate provoca, de asemenea, apariția mucegaiului , care reprezintă un pericol pentru sănătate.

Dacă totul este în regulă cu sistemul de încălzire, inspectați etanșarea ferestrelor dvs., precum și a oricăror intrări care duc spre (afara) exterior. Este posibil ca un tiraj rece să provoace condens pe geamuri datorită ciocnirii sale cu temperatura caldă din interiorul casei.

Porniți întotdeauna hota atunci când gătiți sau porniti ventilatorul din baie daca aveti atunci cand faceți duș.

Fiți atenți la nivelurile de umiditate din casa dvs. când activitățile dvs. includ apă. Indiferent dacă este vorba de gătit sau de o baie relaxantă plăcută, nu uitați să ventilați camera în timpul sau după ce ați terminat. Abțineți-vă de la uscarea hainelor în interior Toți suntem vinovați că am încercat să ne uscăm hainele mai repede, punându-le pe calorifer. Cu toate acestea, acest lucru accelerează doar procesul de evaporare și dacă casa dvs. nu este ventilată corespunzător, excesul de apă se lipeste de pereți și ferestre sub formă de condens.

Dezumidificați aerul dacă este necesar

O modalitate rapidă de a stabili nivelurile de umiditate din casa ta este să cumperi un dezumidificator și să îl poziționezi în diferite camere. Această metodă este utilă pentru identificarea sursei de umiditate. Pe de altă parte, dacă folosești un dezumidificator pentru a combate aerul uscat din casa ta sau pentru a lupta împotriva oricăror probleme de sănătate, reconsideră cât timp rămâne activ.

Aerisiți-vă regulat casa

Cea mai simplă soluție împotriva condensului este să permiteți în mod curent aer proaspăt în casa dvs., deschizând ferestrele.

Acest lucru nu numai că va echilibra diferențele de temperatură, dar va aduce beneficii sănătății dvs. pe termen lung. Multe dintre problemele menționate mai sus pot fi detectate în timpul unei sesiuni tipice de spălare a ferestrelor, deoarece orice lichide de curățare, cum ar fi detergenți și apă pură, pot scurge prin sigiliile rupte.