CUM SE CURATA RAMELE SI PERVAZURILE FERESTRELOR DIN PVC !

Unul dintre cele mai frecvente tipuri de rame de ferestre în zilele noastre este PVC. Oamenii le preferă mai mult decât orice alt tip de rame de ferestre din cauza durabilității și întreținerii ușoare.

Cu toate acestea, ele au un defect: rame albe și pervazurile trebuie să fie curățate mult mai des decât cele mai întunecate, din cauza cât de vizibile toate petele sunt în comparație. Fie că, curățarea ocazionala și întinerirea nu este o sarcină dificilă pentru a se realiza, nu ia o mulțime de timp și efortur. Cu toate acestea, va face o diferență majoră în modul în care ferestrele și fațada arata.

Este recomandabil să vă curățați ferestrele la fiecare două sau trei luni. Cu toate acestea, în cazul în care ramele ferestrelor sunt vizibil acoperite de praf și unse, atunci le puteți spăla urmând ghidul nostru pas cu pas și sfaturi practice. Rețineți că, dacă curățați în mod regulat ferestrele PVC, le veți prelungi durata de viață și eficiență.


Echipament de care veți avea nevoie:

  • Prosoape vechi / carpa
  • Scara / Scaun
  • Aspirator / pensula
  • Flacon de pulverizare cu apa calda sau otet
  • Panza de microfibra / bumbac

Cel mai bun mod de a curăța cadrele ferestrelor uPVC:


1. Așezați prosoapele vechi pe pervaz și pe podea pentru a limita orice dauna (mizerie).
2.Folositi o scara sau un scaun pentru a ajunge la inaltimi mai mari.
3.Cu aspiratorul cu perie sau o perie de praf insistati în fiecare colț, în jurul balamalei și a mecanismului de deschidere. Utilizați accesoriul de vid cu pensula moale pentru a reduce riscul de zgâriere a cadrului uPVC. Sau, în cazul în care nu aveți unul, utilizați o pensulă vechi pentru a slăbi orice praf, murdărie și pânze de păianjen din colțuri, apoi utilizați furtunul de pe aspirator pentru a goli totul departe.
4.Se amestecă intr-o cană, oțet cu 4 cesti de apa calda si se toarna intr-o sticla curata cu pulverizator.
5.Se pulverizează ramele uPVC cu soluția și se lasă timp de 10 – 15 minute pentru a dezintegra murdăria acumulată.
6.Ștergeți murdăria cu cârpe curate din microfibră.
7.Ștergeți orice exces de apă de pe panoul de sticlă cu bumbac fără scame sau pânză din microfibră.
8.Folositi o solutie pulvarizatoare pentru iinteretinerea suprafetelor din plastic, lustruiti cadrele și redati aspectul lor strălucitor.

Ferestrele din PVC sunt ușor de întreținut. Pentru cele mai bune rezultate curatati piesele și pervazurile la fiecare două săptămâni. Utilizați soluția universală de curățare: un amestec de apă și oțet alb și lustruiți-le cu o cârpă din microfibră.