Toate profilele din material plastic sunt profile multicamerale din PVC –U (policlorura de vinil), cu o capacitate de sarcina mare, cu grosimi minime garantate ale peretilor. Camerele mari de rezistenta servesc la preluarea armaturilor de otel. Profilele sunt disponibile spre livrare in culoarea alb. Colorarea se realizeaza cu ajutorul unor folii rezistente la intemperii si fotostabile, ce sunt aplicate permanent pe profile. Paleta de culori disponibile contine pe langa nuante naturale, precum tonurile de lemn décor, de exemplu “Golden Oak” dar si o gama de diverse culori uni.
TERMOPANE BAIA MARE SALAMANDER – FERESTRE PREMIUM BAIA MARE
Seriile de profile marca SALAMANDER din gamele greenEvolution si bluEvolution acoperă toate necesitățile pieței și se disting de sistemele concurente prin mai multe avantaje unice:
- profilele din PVC SALAMANDER sunt extrudate din PVC-U de inalta calitate.
- PVC-U este un material neutru, inofensiv pentru oameni din punct de vedere fizic si chimic.
- Ferestrele din PVC-U ofera o functionare de lunga durata (decenii) fara a fi necesare costuri mari pentru intretinerea lor..
- Culoare și luciu unice în piață – SALAMANDER WHITE – pentru un aspect deosebit al profilelor albe
- Gamă largă de decoruri
- Gamă variată de forme: coplanar, semicoplanar și drept
- Design drept sau rotunjit
- Disponibile atât în variante de Clasa A pentru cele mai exigente cerințe cât și în variante optimizate economic de Clasă B
- Coeficienți de izolare fonică superiori
- Valori de statică superioare atât pentru profile albe cât și pentru profile color
- Gamă largă de deschideri care acoperă toate cerințele din piață.
- Sisteme culisante premium cu suprafață vitrată mare.
- Posibiltăți de placare cu aluminiu a profilelor pentru un design modern « Aluminium Look ».
- Sisteme de ventilație diverse care se adaptează cerințelor actuale de recirculare și ventilare a aerului.
- Sisteme clasice sau cu garnitură mediană.
- Posibilitate de vitraje de până la 60 mm.
- Protecție fonică de până la 60 db.
- Certificate pentru siguranță la antiefracție până la clasa RC2.
FERONERIE
Feroneria este produsa de ROTO FRANK AG Germania, si are ca provenienta Uniunea Europeana si respecta toate prevederile de calitate solicitate in Romania.Pentru toate tipurile de deschidere care se pot realiza prin intermediul feroneriei ROTO se garanteaza un minim de 15000 cicluri de functionare. Distanta maxima admisa intre punctele de inchidere este de 800 mm.
Caracteristici
- Mecanismul contraacţionării greşite a ferestrei
- Mânerele în tehnologie SEKUSTIK
- Microventilaţia de securitate în plan paralel
- Plăcuţe de blocare din oţel şi alte elemente de siguranţă necesare pentru a respecta normativele de securitate RC2 şi RC3
- Balamale ascunse
- Sisteme automate multipunct de închidere a uşilor rezidenţiale
- Sisteme de deschidere la distanţă
- Sisteme de praguri automate
Smart Home, protecţia antiefracţie, cerinţele de confort, protecţia fonică, eficienţa energetică – acestea sunt subiectele importante din branşă. Uneori, chiar şi schimbările mici pot avea un impact mare. Datorită dezvoltărilor continue aduse componentelor individuale şi ale ansamblurilor, am îmbunătăţit decisiv sistemul nostru de feronerie oscilo-batantă, pregătindu-l pentru noi provocări.
Echipare în standard feronerie Roto NX
- Micro-ventilație pentru ferestre oscilo-batante – pentru controlul climatului interior
- Anti-acționare greșita pentru ferestre oscilo-batante – pentru utilizare corectă
- Tijă centrala canat inactiv pentru ferestrele în 2 canate, fără stâlp pe mijloc – pentru utilizare ușoară
- Role tip ciuperca și blocatori de siguranța pentru ferestre oscilo-batante – pentru siguranța sporita
- Mâner metalic Roto Line tip Secustik pentru siguranța îmbunătățita și utilizare confortabila
Roto NX ne aliniem tendinţei realizării de ferestre moderne cu suprafeţe vitrate mari. Principalele avantaje sunt eficienţa, siguranţa, confortul şi designul.
Roto NX reprezintă un nivel ridicat de siguranţă
Noile componente TiltSafe oferă o protecţie antiefracţie ridicată – acum, chiar şi în poziţia batată (protecţie antiefracţie conform RC 2). Instalarea feroneriei devine mai sigură şi permite, de exemplu, greutăţi mari în varianta standard.
Calitatea şi varietatea gamei de produse garantează în plus fiabilitate şi siguranţă în luarea deciziilor.
Roto NX reprezintă un confort sporit
Sistemul se evidenţiază prin gradul înalt de confort la utilizare, manevrarea uşoară şi funcţionarea optimă.
Roto NX îmbunătăţeşte, de asemenea, confortul în locuinţă – de exemplu, prin proprietăţi de aerisire optimizate pentru asigurarea unui climat echilibrat în încăpere şi prin integrarea în cadrul sistemelor de control pentru locuinţă.
Roto NX asigură un aspect atrăgător, din toate punctele de vedere, de exemplu, aspectului plăcut al capacelor de mascare şi vopsirii în câmp electrostatic, precum şi şuruburilor ascunse de pe partea balamalelor. În plus, datorită greutăţilor mari admise, sistemul permite o configurare modernă a încăperilor cu suprafeţe vitrate
Noua suprafaţă mai robustă Roto Sil Level 6 asigură protecţia elementelor de îmbinare şi elementelor culisante. Astfel, sistemul de feronerie oscilo-batantă depăşeşte chiar şi cerinţele celei mai înalte clase (a 5-a) de protecţie împotriva coroziunii.
Sistemele de microventilatie integrate si cele impotriva contraacționării greșite aduc plus valoare setului de feronerie.
Bineințeles, sistemele de feronerie sunt pregătite pentru Home Automation. Ferestrele și ușile pot fi echipate cu senzori și motoare de acționare astfel încât să poată fi monitorizate și comandate de la distanță.
STICLA
Un geam termopan este format din 2 sau mai multe foi de sticla de diferite grosimi intre ele aflandu-se o bagheta de aluminiu (1). In interiorul baghetei de aluminiu se afla graunte de siliporit (2) cu rolul de a absorbii umezeala din interiorul termopanului. Bagheta de aluminiu este fixata pe foile de sticla cu o banda (3), respectiv pasta butylica (grosime 0,6 – 0.8 mm). Cele 2 foi de sticla impreuna cu bagheta de aluminiu sint inchise etans cu o pasta numita poliuretan (4).
Proprietatile termopanului sunt in functie de grosimea lui, de tipul si grosimea sticlei folosite, precum si de gazul inert introdus intre folile de sticla (cu sau fara argon). Grosimea termopanului este data de suma grosimilor foilor de sticla, a stratului de butyl si a baghetei de aluminiu.
Tipuri de sticla:
- Sticla transparenta (float) – se obtine prin topirea intr-un cuptor la temperatura de 1500oC a unui amestec de nisip, carbonat de sodiu (agent de lichefiere), calcar si dolomita (agent de stabilizare) intr-o baie de staniu, dupa care este racit treptat la temperatura ambianta. Suprafetele sticlei sunt perfect paralele si netede.
- Sticla colorata in masa – se obtine din sticla transparenta prin adaugarea de diferiti oxizi metalici (verde, gri, bronz, albastru). Datorita proprietatilor sale filtrante, functie de culoare si grosime, geamul colorat in masa reduce solicitarea ochiului la lumina solara puternica.
- Sticla reflectorizanta – se obtine din sticla transparenta sau colorata in masa pe fata careia se aplica la iesirea din furnal un strat metalic transparent.
- Sticla cu emisivitate scazuta (Low-E) – se obtine din sticla transparenta pe fata careia se aplica un strat metalic sau de oxizi metalici. Proprietatea esentiala a acestui tip de sticla este ca redirijeaza spre interior radiatia termica. Se foloseste de obicei pe fata 2 sau 3 a temopanului.
- Sticla de securitate – se obtine prin alaturarea a doua sau mai multe foi de sticla float (clara, reflexiva sau colorata in masa) cu unul sau mai multe straturi de butiral de polivinil (PVB) de grosime 0,83mm. Daca sticla se sparge, cioburile raman lipite de folie diminuand riscurile de taiere.
- Sticla antiglont – se obtine prin alaturarea a doua sau mai multe foi de sticla float (clara, reflexiva sau colorata in masa) cu unul sau mai multe straturi de PVB. Grosimea finala este este functie de diversele tipuri de arma la care trebuie sa reziste.
- Sticla rezistenta la foc – se obtine prin alaturarea mai multor foi de sticla intre care se gaseste un strat special transparent care impiedica propagarea caldurii prin radiatie si asigura integritatea geamului.
- Geamul securizat (calit) – se obtine dintr-un geam float tratat termic. Geamul este incalzit la peste 600oC si apoi racit repede (cand rezulta o calire) sau mai lent (cand rezulta o intarire termica) cu o viteza riguros controlata. Comparativ cu geamul float rezistenta la socuri mecanice este de doua ori mai mare in cazul tratarii termice si de cinci ori mai mare in cazul calirii.
- Sticla ornamentala – este o sticla obtinuta din sticla clara sau colorata in masa prin trecerea acesteia la iesirea din cuptor printre doua valturi profilate. Prin incorporarea unei plase de sarma in aceasta etapa se obtine un geam ornamental armat. Pentru sporirea efectelor estetice, geamurile ornamentale pot fi sablate.
- Sticla clima-guard solar / 4 season avantaje: diminuarea efectului de sera, in special in timpul verii; reducerea consturilor cu energia electrica necesare sistemelor de aer conditionat; permite patrunderea luminii naturale in incapere (avantaj important fata de sticla reflexive).
Pentru a obtine o izolare fonica superioara se va folosi geamului termopan sticle de grosimi diferite ( ex: 6mm cu 4mm), atenueaza zgomotul cu 30~40% mai mult decat geamul termopan executat cu sticle de aceeasi grosime