PROFILELE PVC SALAMANDER


Toate profilele din material plastic sunt profile multicamerale din PVC –U (policlorura de vinil), cu o capacitate de sarcina mare, cu grosimi minime garantate ale peretilor. Camerele mari de rezistenta servesc la preluarea armaturilor de otel. Profilele sunt disponibile spre livrare in culoarea alb. Colorarea se realizeaza cu ajutorul unor folii rezistente la intemperii si fotostabile, ce sunt aplicate permanent pe profile. Paleta de culori disponibile contine pe langa nuante naturale, precum tonurile de lemn décor, de exemplu “Golden Oak” dar si o gama de diverse culori uni.

TERMOPANE BAIA MARE SALAMANDER – CELE MAI BUNE FERESTRE
 • profilele din PVC SALAMANDER sunt extrudate din PVC-U de inalta calitate.
 • PVC-U este un material neutru, inofensiv pentru oameni din punct de vedere fizic si chimic.
 • Ferestrele din PVC-U ofera o functionare de lunga durata (decenii) fara a fi necesare costuri mari pentru intretinerea lor..

FERONERIE

Feroneria este produsa de ROTO FRANK AG Germania, si are ca provenienta Uniunea Europeana si respecta toate prevederile de calitate solicitate in Romania.Pentru toate tipurile de deschidere care se pot realiza prin intermediul feroneriei ROTO se garanteaza un minim de 15000 cicluri de functionare. Distanta maxima admisa intre punctele de inchidere este de 800 mm.

Manual

Feronerie Roto NT:

 • sistem oscilobatant cu grad înalt de siguranţă;
 • etanşarea ramelor se realizează prin mecanismul cu cremon cu închidere în cel puţin trei puncte;
 • maner Secustik
 • mecanism contra actionarii gresite – optional, se selecteaza din programul Winarhi la rubrica accesorii
 • reglarea ramelor se realizează pe 3 direcţii
 • feroneria este din oţel dur tratat împotriva coroziunii;
 • elementul de microventilaţie al feroneriei asigură aerisirea camerei – standard la ferestrele confectionate din profiul PVC Salamander Streamline.
Manual

Feronerie Roto NT LIGHT( CENTRO cu mici modificări, zincat în loc de galvanizat):

 • sistem oscilobatant cu grad înalt de siguranţă;
 • etanşarea ramelor se realizează prin mecanismul cu cremon cu închidere în cel puţin trei puncte;
 • maner simplu alb sau maro
 • mecanism contra actionarii gresite – optional, se selecteaza din programul Winarhi la rubrica accesorii
 • reglarea ramelor se realizează pe 3 direcţii
 • feroneria este din oţel dur tratat împotriva coroziunii;
 • feroneria este disponibila doar pentru ferestrele standard (se exclude formele si ferestrele cu stulp).

Feronerie Roto NT Design:

Fără balamale vizibile, fără capace de acoperire care s-ar putea desprinde, nimic nu diminuează estetica ferestrei. Toate componentele sunt integrate în cerceveaua şi tocul ferestrei, ceea ce înseamnă că sunt invizibile din afară. Roto a elaborat această feronerie complet nouă de înaltă calitate, cu un design argintiu mat, de o tehnologie la nivel înalt. Lagărele inferioare oscilante se potrivesc perfect cu sistemul modular.

Manual
Manual

STICLA

Un geam termopan este format din 2 sau mai multe foi de sticla de diferite grosimi intre ele aflandu-se o bagheta de aluminiu (1). In interiorul baghetei de aluminiu se afla graunte de siliporit (2) cu rolul de a absorbii umezeala din interiorul termopanului. Bagheta de aluminiu este fixata pe foile de sticla cu o banda (3), respectiv pasta butylica (grosime 0,6 – 0.8 mm). Cele 2 foi de sticla impreuna cu bagheta de aluminiu sint inchise etans cu o pasta numita poliuretan (4).

Proprietatile termopanului sunt in functie de grosimea lui, de tipul si grosimea sticlei folosite, precum si de gazul inert introdus intre folile de sticla (cu sau fara argon). Grosimea termopanului este data de suma grosimilor foilor de sticla, a stratului de butyl si a baghetei de aluminiu.

Manual

Tipuri de sticla:

 • Sticla transparenta (float) – se obtine prin topirea intr-un cuptor la temperatura de 1500oC a unui amestec de nisip, carbonat de sodiu (agent de lichefiere), calcar si dolomita (agent de stabilizare) intr-o baie de staniu, dupa care este racit treptat la temperatura ambianta. Suprafetele sticlei sunt perfect paralele si netede.
 • Sticla colorata in masa – se obtine din sticla transparenta prin adaugarea de diferiti oxizi metalici (verde, gri, bronz, albastru). Datorita proprietatilor sale filtrante, functie de culoare si grosime, geamul colorat in masa reduce solicitarea ochiului la lumina solara puternica.
 • Sticla reflectorizanta – se obtine din sticla transparenta sau colorata in masa pe fata careia se aplica la iesirea din furnal un strat metalic transparent.
 • Sticla cu emisivitate scazuta (Low-E) – se obtine din sticla transparenta pe fata careia se aplica un strat metalic sau de oxizi metalici. Proprietatea esentiala a acestui tip de sticla este ca redirijeaza spre interior radiatia termica. Se foloseste de obicei pe fata 2 sau 3 a temopanului.
 • Sticla de securitate – se obtine prin alaturarea a doua sau mai multe foi de sticla float (clara, reflexiva sau colorata in masa) cu unul sau mai multe straturi de butiral de polivinil (PVB) de grosime 0,83mm. Daca sticla se sparge, cioburile raman lipite de folie diminuand riscurile de taiere.
 • Sticla antiglont – se obtine prin alaturarea a doua sau mai multe foi de sticla float (clara, reflexiva sau colorata in masa) cu unul sau mai multe straturi de PVB. Grosimea finala este este functie de diversele tipuri de arma la care trebuie sa reziste.
 • Sticla rezistenta la foc – se obtine prin alaturarea mai multor foi de sticla intre care se gaseste un strat special transparent care impiedica propagarea caldurii prin radiatie si asigura integritatea geamului.
 • Geamul securizat (calit) – se obtine dintr-un geam float tratat termic. Geamul este incalzit la peste 600oC si apoi racit repede (cand rezulta o calire) sau mai lent (cand rezulta o intarire termica) cu o viteza riguros controlata. Comparativ cu geamul float rezistenta la socuri mecanice este de doua ori mai mare in cazul tratarii termice si de cinci ori mai mare in cazul calirii.
 • Sticla ornamentala – este o sticla obtinuta din sticla clara sau colorata in masa prin trecerea acesteia la iesirea din cuptor printre doua valturi profilate. Prin incorporarea unei plase de sarma in aceasta etapa se obtine un geam ornamental armat. Pentru sporirea efectelor estetice, geamurile ornamentale pot fi sablate.
 • Sticla clima-guard solar / 4 season avantaje: diminuarea efectului de sera, in special in timpul verii; reducerea consturilor cu energia electrica necesare sistemelor de aer conditionat; permite patrunderea luminii naturale in incapere (avantaj important fata de sticla reflexive).

Pentru a obtine o izolare fonica superioara se va folosi geamului termopan cu sticle de grosimi diferite ( ex: 6mm cu 4mm), atenueaza zgomotul cu 30~40% mai mult decat geamul termopan executat cu sticle de aceeasi grosime